SAMSUN'DA KAHVERENGİ KOKARCA İSTİLASI
Salıpazarı Merkez Kocalar Mahallesi Muhtarı Tevrat Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından kahverengi kokarca istilasıyla ilgili dikkat çeken bir video paylaştı.
Kahverengi kokarca zararlısının etkisini yitirmediğini belirten Tevrat Çavuşoğlu, kurulukta duran bir poşetin içinden yaklaşık 300 tane kahverengi kokarca çıktığını ifade etti.

SOĞUĞA RAĞMEN YAYILMAYA DEVAM EDİYORLAR 
Kar yağışının zararlıyı yok edeceği yönündeki beklentilerin aksine, kokarcaların yaşamaya devam ettiği görülüyor. Bu durum, kahverengi kokarcanın soğuğa karşı dayanıklılığını ve yayılmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

Avustralya Büyükelçiliği'nden Samsun'daki kız öğrencilere destek! Avustralya Büyükelçiliği'nden Samsun'daki kız öğrencilere destek!

KAHVERENGİ KOKARCA HAKKINDA BİLGİLER 
Kahverengi kokarca (Halyomorpha halys), tarım ürünlerine ve bitkilere zarar veren bir böcek türüdür. Kış aylarında binaların içine sığınarak yaşamlarını sürdürebilirler. Çiftçiler ve tarım uzmanları, bu zararlıya karşı mücadele yöntemleri geliştirmeye çalışmaktadır.

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI
Kahverengi kokarca, sadece tarım ürünlerine değil, aynı zamanda evlerdeki bitkilere de zarar verebilir. İnsan sağlığı için doğrudan bir tehdit oluşturmasa da, yaydığı kötü koku nedeniyle rahatsızlık verebilir. Uzmanlar, kahverengi kokarca ile mücadelede en etkili yöntemlerden birinin biyolojik mücadele olduğunu belirtiyor. Bu yöntemde, kokarcanın doğal düşmanları olan böcekler ve parazitler kullanılıyor.

Editör: Ayşe Çolak