HEDEF BU KEZ TIRLAR OLDU
Samsun Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, bugüne kadar daha çok binek araçlar üzerinde görülen Oto Change yöntemine karşı mücadeleyi bir üst seviyeye taşıdı. Bu kez hedef, Türkiye taşımacılığının bel kemiği olan uzun yol TIR’ları oldu. Teknik takip ve derinlemesine analizlerle hazırlanan operasyon planı, change suçunu ağır vasıta araçlara da taşıyan örgütün çökertilmesini sağladı. Bu operasyon, TIR’lara yönelik yapılan ilk geniş çaplı change operasyonu olarak kayıtlara geçti.
50 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Sabah saat 06.00’da başlayan operasyon kapsamında, 18 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi ve 50 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin yurtdışından yasa dışı yollarla araç ve araç parçaları getirdiği, bu araçlara usulsüz şase monte ederek sahte plakalarla trafiğe çıkardığı, ardından da bu araçları satarak vatandaşları dolandırdığı tespit edildi.
ZARAR 50 MİLYON TL
Yapılan titiz çalışmalar neticesinde, söz konusu organize suç örgütünün bugüne kadar yaklaşık 50 milyon TL’lik dolandırıcılık gerçekleştirdiği belirlendi.
21 TIR VE 2 OTOMOBİLE EL KONULDU
Operasyon çerçevesinde yurtdışından kaçak yollarla getirildiği tespit edilen 21 TIR ve 2 otomobile el konuldu. Ayrıca, yakalamalı ve hacizli olduğu belirlenen, change işlemi yapılmak üzere hazırlanan 1 TIR ve dorsesi ile change şüphesi bulunan 2 TIR da muhafaza altına alındı.
SİLAHLAR, EVRAKLAR VE SAHTE PLAKALAR ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilerin ikamet, iş yeri ve depo adreslerinde yapılan aramalarda; ruhsatsız tabanca ve tüfekler, çok sayıda mermi, sahte plaka ve ruhsat belgeleri, change işlemlerinde kullanılan özel aletler ile çok sayıda evrak ve dijital materyale de el konuldu.
Samsun Emniyet Müdürlüğü’nün kararlı ve dikkatli çalışmalarıyla gerçekleştirilen bu geniş çaplı operasyon, organize suç örgütlerine karşı verilen mücadelenin ne denli kapsamlı ve etkili yürütüldüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.