47 yıldır ayakkabı tamirciliği yaptığını ve vatandaşların ayakkabıların pahalılığından dolayı tamirata yöneldiğini belirten Hüseyin Düzenli, "7 yaşımdan itibaren bu işle uğraşıyorum, bu iş baba mesleğimiz. Babamdan kalan mesleğimi seviyorum. Ayakkabıların pahalı olmasından dolayı insanlar tekrardan tamire yöneldi, yağmurların yağması sebebiyle bot tamirlerimizde çoğaldı. Şu anda yoğun olarak çalışıyoruz. Ayakkabı tamirine alışkın olmayan insanlar da ayakkabılarını artık getiriyor." dedi.
Ayakkabı tamirciliğinin unutulduğunu ve gençlerin bu sektöre yönelmediğini belirten Düzenli, "Mesleğimiz unutuldu, gençlerimizin bu işlere yönelmesini isterim ama 20 senedir gençler bu tarz işlere yanaşmıyor. Sadece ayakkabı tamirciliği değil, terzilik olsun, başka bu tarz işler olsun, gençlere pek uymuyor. Gençlerimiz, Z kuşağı dediğimiz kısım artık hep masa başı iş istiyorlar. Bizden sonra bu mesleği yapacak bir nesil yok, bizden sonra ayakkabı tamirini yapacak insan kalmadı. Devletimizin bu işe bir el atıp gençlerimizi bu işe yöneltici teşviklerde bulunması lazım. Mesleğimiz çok güzel bir meslek, bu işe yoğunlaşırlarsa güzel para kazanırlar ama şimdiki gençler hep masa başı iş istiyor, zorlanmak istemiyorlar." dedi.
Ayakkabı tamiri fiyatlarının yapılan işleme göre değişkenlik gösterdiğini belirten Düzenli, "Fiyatlarımız işleme göre değişkenlik gösteriyor, genellikle tamir fiyatları 500 TL ile 1000 TL arasında, fiyatlarımızı ucuz tutmaya çalışıyoruz." dedi.