SAMSUN'DA VATANDAŞIN YOL İSYANI
Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan Gökçeli Mahallesi, Yukarı Sokak'ta yaşayan mahallelinin açıklamalarına göre, özellikle yağmurlu günlerde yolun tamamen kullanılmaz hale geldiğini belirten vatandaşlar, su birikintilerinin ve çamurun hayatlarını zorlaştırdığını vurguladı. "Yangın olsa itfaiye gelemez, hasta olsa ambulans gelemez, cenaze olsa araba geçemez" diyerek yolun ulaşım açısından ciddi bir engel oluşturduğunu ifade ettiler.
"OKUL SERVİSİ GELEMİYOR"
Yolun her ay araç alt takımı yaptırmak zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, okul servislerinin bile yolun kötü olduğu için mahalleye girmediğini ve çocukların okula gitmekte zorlandığını dile getirdiler.
"ELEKTRİK TELLERİ TERLERDE"
Ayrıca, elektrik tellerinin yerlerde olmasının da ciddi bir tehlike oluşturduğuna dikkat çektiler.
"SESİMİZİ DUYUN ARTIK"
Yolun durumu nedeniyle mahalle halkı, her seçim zamanı siyasi partilerin kapılarını çaldığını ancak sorunlarının çözüme kavuşturulmadığını belirterek, "Bir sesimizi duyun artık" diyerek yetkililere çağrıda bulundu. Çamur içinde okula gitmek zorunda kalan çocuklar, yağmur ve çamur nedeniyle hem fiziki hem de psikolojik olarak zor anlar yaşadıklarını aktardılar. Mahalle halkı, bu sorunların acilen çözülmesini talep ediyor. Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, mahallelerinin bir an önce altyapı ve yol iyileştirmeleriyle düzene sokulmasını ve yaşam şartlarının iyileştirilmesini bekliyor.
Görüntüleri Samsun Canlı Haber'e ileten vatandaş yetkililere seslenerek, "Bu da bizim köyün yolu Samsun Çarşamba Gökceli Mahallesi Yukarı Sokak yoldan su akıyor. Yangın olsa itfaiye gelemez, hasta olsa ambulans gelemez, cenaze olsa araba gelemez. Her ay araba alt takımı yaptırıyoruz. Okul servisi gelmez yol kötü diye elektirik telleri desen yerlerde, oy zamanı herkes kapıda. Bi sesimizi duyun artık. Çocuklar okula gitmek istemiyor çamurdan, yağmurdan yol yok diye. Ayakları üstü başı ıslanıyor çamur oluyor" sözleriyle tepki gösterdi." ifadelerini kullandı.